22 Aralık 2012 Cumartesi

 
Acılı Biftek 
Malzemeler
6 dilim biftek
... Tuz, karabiber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gram çarliston biber
2 yaprak defne
Bir kutu mısır konservesi
Bir kase haşlanmış barbunya veya soya fasulyesi
3 çorba kaşığı acı biber sosu veya sulandırılmış biber salçası

Acılı Biftek Yapılışı BİFTEKLERİ tuzlayıp üzerine karabiber serpin. Teflon tavayı iyice kızdırıp yağı ve ardından eti koyun. Yıkanmış ve kurulanmış çarliston biberlerini de bütün olarak ilave edin. Bir dakika kadar kızartıp diğer taraflarını da çevirin ve yine 1 dakika daha kızartın. Pişen eti ve biberleri tavadan çıkarıp bir tabağa aktarın. Tavanın içine defne yapraklarını, suyu süzülmüş mısır tanelerini ve fasulyeleri aktarın. Bunları da 2 dakika kadar kavurup tavanın kenarına itin. Ortasına eti ve biberleri oturtun. Üzerine 2 çorba kaşığı acılı biber sosunu gezdirip, tavanın kapağını kapatın. 15 dakikakadar, arada bir hafifçe karıştırıp pişirin. Sonrasında eti, sebzelerle birlikte servis tabağına aktarın. Kalan acılı biber sosunu üzerine gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder